Tips til frysepinnen – Bekledning under vadebukse

Opp med årene har jeg brukt flere typer undertøy under mine vadere. Hva jeg bruker varierer selvfølgelig ut i fra årstiden der jeg alltid har hatt fokus på å kle seg riktig. Vi er alle enige om at det å fryse på fisketur aldri er noe artig.

Jeg fikk lyst å dele litt fra et produkt jeg synes fortjener litt mer oppmerksomhet enn det får, da særlig innenfor fiske. Det er stillongs og sokker fra merket Canelana.

Canelana sin stillongs Finnmark har blitt brukt sammen med Canelana ullsokker på alle fisketurene hittil i vinter. Det har vært en svært positiv opplevelse.

Det å stå i vannet med de lave vanntemperaturene har vært en fornøyelse med disse produktene under vadebuksen. I løpet av alle turene med mye vading var det ikke et eneste tilfelle der jeg begynte å fryse.

Jeg falt ikke like godt for produktet på de turene der jeg forflytter meg mye på svabergene. Dette er en tykk stillongs som man merker man har på seg. For min del var ikke denne optimal for mye forflytting under mitt sjøørretfiske, men i høy grad en vinner når det kommer til de roligere dagene. Da særlig med mye vading, og lengre tid stående ute i vannet.

Som nevnt er Finnmark stillongsen ganske tykk. 100% merinoull med god passform der den går høyt opp i rygg. En ting som er greit å nevne er at noen vil oppleve at dette klør litt. Jeg selv måtte bruke en tynn stillongs under denne.

Canelana kommer også med en Finnmark ulltrøye/ genser. Denne har ikke jeg fått testet ennå.

En ting er sikkert, både Finnmark stillongsen og sokkene nytes på hver fisketur i disse kalde tider.

Sjekk ut Canelana for mer om disse produktene https://canelana.no/

spacer

Leave a reply